Ergotherapie

Functioneren is belangrijk.

Wat is ergotherapie?
Iedereen verricht dagelijkse handelingen zoals koken, werken, aankleden of boodschappen doen. Veel van deze handelingen gaan automatisch, zonder dat u erbij na hoeft te denken. Maar als dit functioneren moeizamer gaat, bijvoorbeeld door een ziekte of na een ongeval, wordt pas duidelijk hoe ingewikkeld iets kan zijn.
Door zorg op maat in de vorm van advies, training en eventueel hulpmiddelen, maakt ergotherapie het (weer) mogelijk om dagelijkse activiteiten uit te voeren; thuis, op het werk, bij studie, tijdens sport en vrije tijd.

Wat doet een ergotherapeut?

  • Een ergotherapeut helpt mensen zo optimaal mogelijk te functioneren in hun thuis- en/of werksituatie.
  • Een ergotherapeut adviseert gemeenten bij WMO-verstrekkingen zoals woningaanpassingen of vervoersvoorzieningen.
  • Een ergotherapeut begeleidt mensen bij het verantwoord en veilig deelnemen aan het verkeer met scootmobiel, elektrische rolstoel, driewielfiets.
  • Een ergotherapeut adviseert als hulpmiddelen nodig zijn zoals sta-op stoelen, vervoersvoorzieningen, apparaten voor het aan- en uittrekken van steunkousen.
  • Een ergotherapeut helpen mensen met reuma om dagelijkse activiteiten zo goed mogelijk te blijven doen.
  • Een ergotherapeut helpen mensen die last hebben van vermoeidheidsklachten met het vinden van balans tussen hun mate van belasting en belastbaarheid.

Kortom:
De ergotherapeut creëert mogelijkheden waardoor cliënten weer grip krijgen op hun leven en weer kunnen participeren in de maatschappij.

Vergoeding:
Ergotherapie is een erkend paramedisch beroep en wordt vergoed uit het basispakket van de zorgverzekering. Iedereen heeft recht op maximaal 10 uur ergotherapie per kalenderjaar. Sommige zorgverzekeraars hebben een aanvullend pakket.

Wilt u meer informatie? Stuur dan een e-mail naar [email protected] of bel naar 06-47 02 70 65.