Meteen naar de inhoud

Podotherapie

Wij helpen u stappen vooruit!

Uw Podotherapeut
Mijn naam is Mirna van Vught en ik ben als podotherapeut werkzaam in Medisch Centrum MediFit. Voor alle klachten die met de voet, knie, heup en rug te maken hebben, kunt u bij mij terecht. Wij helpen u stappen vooruit!
Ik ben vanaf 2015 gediplomeerd podotherapeut. Om mijn vaardigheden en kennis blijvend te vergroten, ben ik bezig met de specialisatie Diabetisch podotherapeut. Daarnaast gaan mijn interesse uit naar sport en bijhorende problematiek.

Wat is podotherapie?
Een podotherapeut is een paramedicus en behandelt mensen met klachten aan de voeten, enkels, knieën, heupen, bekken en rug die voortkomen uit het niet goed functioneren en/of afwijkende stand van de voeten. Voeten zijn de basis van uw lichaamshouding, een slechte basis kan van invloed zijn op de rest van uw lichaam. Podotherapeuten zijn specialist op het gebied van de voet en behandelen deze klachten.
Het doel is dat de onderzoeker door middel van het stellen van de juiste vragen en het uitvoeren van een onderzoek een klinisch beeld krijgt, om de oorzaak van de klacht aan te pakken.

Waarvoor kunt u bij een podotherapeut terecht?
Een podotherapeut behandelt:

 • Standafwijkingen van de voeten.
 • Standafwijkingen van de tenen of nagels.
 • Voetklachten als gevolg van overbelasting of vermoeidheid.
 • Knie-, heup-, rugklachten die veroorzaakt worden door een verkeerde voetenstand en/of looppatroon.
 • Sportblessures.
 • Ingegroeide teennagel(s).
 • Terugkerende likdoorns of overmatige eeltvorming.
 • Specifieke stand- en houdingsklachten bij kinderen.
 • Specifieke stand- en houdingsklachten bij ouderen.
 • Specifieke voetproblemen bij Diabetes Mellitus.
 • Specifieke voetproblemen bij Reumatoïde Artritis.

Informatie & Directe toegankelijkheid in de praktijk
Podotherapie is vanaf januari 2012 direct toegankelijk. Dit betekend dat u rechtstreeks, zonder een verwijzing van huisarts of medisch specialist, een afspraak kunt maken met een podotherapeut. Wij vragen u wel om een vragenformulier in te vullen die uw verwijsbrief doet vervangen.

Vergoeding
De behandeling door podotherapeuten valt niet onder de basisverzekering. Podotherapie wordt in de meeste gevallen vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Het merendeel van de zorgverzekeraars vergoeden een groot deel van de behandelingen. Als u een bezoek brengt aan de praktijk, is het verstandig om bij uw zorgverzekeraar te informeren wat precies verzekerd is.
Heeft u diabetes met een verhoogd risico op complicaties dan vindt vergoeding vanuit de basisverzekering plaats.

Wilt u meer informatie of heeft u vragen?
Bezoek de website: www.podotherapiemirnavanvught.nl
Stuur een e-mail naar: info@podotherapiemirnavanvught.nl
Of bel naar: 06-19 96 90 12