Meteen naar de inhoud

Fysiotherapie

Leven is Bewegen.

De fysiotherapeut
Bijna drie miljoen mensen, jong en oud, vinden jaarlijks hun weg naar de fysiotherapeut, om uiteenlopende reden. Bijvoorbeeld vanwege klachten die tijdens het werk of sporten zijn ontstaan. Of vanwege de lichamelijke gevolgen van een verkeerde beweging, een ongeluk, een ziekte of van het gewoon ouder worden.

Met de fysiotherapeut bent u snel weer in beweging
De fysiotherapeut luistert naar de reden van uw komst en uw wensen tot verbetering. Hij kijkt samen met u naar uw lichamelijke situatie en uw mogelijkheden. Met adviezen en oefeningen zorgt hij ervoor dat u weer beter kunt bewegen. Zo haalt u uit het leven wat erin zit.

Geen verwijsbrief nodig
U kunt rechtstreeks naar de fysiotherapeut. U heeft dus geen verwijsbrief nodig van de huisarts.

Basispakket zorgverzekering
Fysiotherapie zit gedeeltelijk in het basispakket van de zorgverzekering. Wat u precies vergoed krijgt, hangt af van uw leeftijd en de reden waarom u fysiotherapie krijgt. Informeer hiervoor bij uw zorgverzekeraar.
U kunt zich aanvullend verzekeren voor fysiotherapie die niet in de basisverzekering zit.

Basispakket – Vergoeding fysiotherapie jongeren tot 18 jaar
Jongeren tot 18 jaar krijgen de eerste 18 behandelingen voor fysiotherapie vergoed.
Jongeren met een chronische aandoening kunnen alle behandelingen voor fysiotherapie en oefentherapie vergoed krijgen. De aandoening moet dan op de “lijst met chronische aandoeningen” staan.

Basispakket – Vergoeding fysiotherapie 18 jaar en ouder
Heeft u een chronische aandoening die op de “chronische lijst” staat? Dan krijgt u fysiotherapie vergoed vanaf de 21e behandeling. De eerste 20 behandelingen komen uit de aanvullende verzekering of betaald u zelf.  Deze 20 behandelingen gelden per aandoening en niet per kalenderjaar.
Heeft u geen chronische aandoening? Dan wordt de fysiotherapie niet vanuit de basisverzekering vergoed.

Fysiotherapie vergoed vanuit een aanvullende verzekering
Heeft u een aanvullende zorgverzekering? Dan krijgt u mogelijk meer behandelingen vergoed. Raadpleeg hiervoor de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering. Vraag uw zorgverzekeraar naar de hoogte van eventuele vergoedingen en of u een eigen bijdrage moet betalen.

Bezoek onze site: Fysiotherapie Robbie Huijnen